Bidfood

Van niets naar een geweldig belevingsconcept

Bidfood is een totaalleverancier in de professionele foodservice en één van de grootste horecagroothandels in Nederland. Van wereldwijd georiënteerd aanbod tot producten uit eigen streek, alles kan worden geleverd en is verkrijgbaar via de Bidfood webshop. Klanten hebben de unieke mogelijkheid om inspiratie en beleving van de producten op te doen in Bidfood’s eigen foodyard en sinds eind 2019 ook in de, voor Nederland, allereerste non-foodyard in Goirle (waar Bidfood Tilburg een nieuw onderkomen kreeg).

 

Beleving is het codewoord

Concept | Design | Project Management | Video | Interior | Signing | Social media

Hoe creëer je van een kale ruimte een non-food experience center? Beleving is het codewoord! Bidfood wil haar klanten, veelal horecaondernemers, graag de sfeer en toepassingen van alle non-food producten uit haar assortiment laten ervaren in een sfeervolle en toepasselijke omgeving.

Turnkey project

Turnkey project

Onze ontwerper kreeg van Bidfood de volledige vrijheid om de juiste sfeer en beleving toe te passen in de beoogde showroom. Specifiek kleurgebruik, bijzondere vormen en unieke materialen als onderdeel van de inrichting en aankleding van de ruimtes, vormen de basis van het ontwerpproces. Daarnaast verzorgden we ook de uitvoering en hebben we de nieuwe non-foodyard gebruiksklaar opgeleverd.

Start van het ontwerpproces
 

Start van het ontwerpproces

De showroom bestaat uit verschillende presentatie- en besprekingsruimtes. In het interieurplan is eerst de sfeer en de gewenste beleving op verschillende moodboards per ruimte vormgegeven. Aan de hand van de moodboards is een vertaalslag gemaakt naar de materialisering en de productkeuzes. Het geheel is uitgewerkt in een totaalplan met 3D-visualisaties en werktekeningen voor de uitvoering.

1920x0/moodboard.jpg
De non-foodyard

De non-foodyard

Bidfood heeft diverse foodyards in Nederland, waar klanten nieuwe kooktrends, nieuwe technologieën en producten kunnen ervaren en waar ze zich tevens kunnen laten inspireren door de beste chefs. Bij de non-foodyard is hetzelfde principe gehanteerd, hier vind je alles uit het Bidfood non-food assortiment terug en kun je zelf een toepasselijke collectie samenstellen, van bestek en servies, tot glaswerk en aan de lampen voor aan de wand of aan het plafond.

Binnen een buitengevoel creëren

Binnen een buitengevoel creëren

Om alle facetten van de horeca terug te laten komen is in het hart van de non-foodyard een buitenterras gecreëerd, waar je je in de sfeer waant van een zonnig terras met gedekte tafels onder bomen met sfeervolle verlichting. Een groene moswand, met daarop het Bidfood logo in 3D letters aangebracht, accentueert deze buitensfeer nog eens extra.

De horecaondernemer een thuisgevoel geven
 

De horecaondernemer een thuisgevoel geven

Voor een horecaondernemer is het van belang dat de producten die worden uitgezocht passen bij de sfeer en stijl van de horecaonderneming. Daarom zijn er 25 verschillende presentatieruimtes ingericht waar je direct kunt zien hoe kleuren en bepaalde collecties bij elkaar matchen. Je kunt zelfs letterlijk een tafel dekken in je eigen look and feel!

Signing en montage

Signing en montage

Bij een nieuwe showroom hoort natuurlijk ook nieuwe en bijpassende signing. Stijlvol ontworpen bestickering en signing borden, die zowel als bewegwijzering als ter decoratie dienen, leggen de juiste accenten en geven een logische route door de showroom aan. Deze elementen versterken de herkenbaarheid van de non-foodyard.

Collecties met eigen omgeving

Collecties met eigen omgeving

Iedere Bidfood collectie heeft een eigen bijpassende omgeving. De achterwanden, ophangsystemen en decoratie zijn volledig uitgevoerd in de stijl van de collecties. Zo vind je fraai servies met bruintinten in een omgeving met zelfontworpen behang in roest en metaalprint. Zwarte en houten elementen en bijpassende accessoires, zoals een robuuste, stoere tafellamp, maken de setting compleet.

3D wanden
 

3D wanden

Bijzondere elementen in de showroom zijn de 3D wanden. Op creatieve wijze zijn de laatste trends op het gebied van kopjes, bestek en overig servies vormgegeven en op de wanden gemonteerd, waardoor de producten extra opvallen en uitgelicht worden. 

Decoratie
 

Decoratie

Om de juiste finishing touch te krijgen is het decoratiemateriaal zorgvuldig uitgekozen. Met echte kruiden gevulde kruidenrekjes, houten pollepels, groene planten, kleurrijke bloemen en stijlvolle prints aan de muur is het plaatje compleet. Feel the inspiration!

Interesse?

Nienke vertelt je er graag nog veel meer over! Neem contact op via nienke@ifthen.nl of 088 0238 700.