ABC Restaurants

Good food, Good feelings!

ABC Restaurants heeft een uniek all-you-can-eat-concept, met maar liefst negen of elf restaurants onder één dak. Hierdoor ervaren gasten bij ieder bezoek weer een andere beleving. Gasten genieten voor een vaste all-in prijs van een diversiteit aan eten en drinken. Gastvrijheid, kwaliteit en vermaak voor de kleintjes staan voorop. ABC Restaurants heeft momenteel vier vestigingen, waarvan twee in Nederland en twee in Irak. Zowel nationaal als internationaal breidt de restaurantformule zich actief uit.

 

Vaste marketingpartner

Strategy | Marketing | Concept | Design | Project Management | Video | Photography | Animation | Copywriting | Storytelling | Social media

In verband met de groei van de onderneming zocht ABC een vaste strategische marketing- en communicatiepartner, die niet alleen de merkidentiteit kon verfrissen en de marketing kon verzorgen, maar die ook zorg kon dragen voor het vergroten van de herkenbaarheid en continuïteit van de ABC formule. Als partner zorgen we ervoor dat het herkenbare sfeerbeeld in iedere vestiging terugkomt.

Samenhang en herkenbaarheid

Samenhang en herkenbaarheid

Uit eten bij ABC Restaurants is een beleving op zich, want alles wat de gast om zich heen ziet ademt de ABC sfeer. We hebben de visuele identiteit gemoderniseerd en uitgebreid, ook het logo is bijvoorbeeld verfijnd. De karakteristieke huisstijl is in iedere vestiging tot in de puntjes doorgevoerd: op borden, suikerzakjes, buffetkaartjes, drankkarren en exclusieve ABC sauzen.

Ontwerp website
 

Ontwerp website

Om aan te sluiten bij de beleving en huisstijl in de restaurants hebben een responsive website gemaakt die hier perfect bij past. Dankzij onder andere foto’s en video’s krijg je op de site een binnenkijkje in het concept. Doordat ABC ook internationale gasten ontvangt heeft iedere vestiging haar eigen meertalige website. De inhoud wordt vernieuwd aan de hand van nieuwe ontwikkelingen, specials of om te kunnen voldoen aan de vraag van de gast.

Uncle Sam

Uncle Sam

Het ABC concept is ontstaan vanuit liefde voor Amerika. En wie aan Amerika denkt, denkt onder andere aan Uncle Sam. Voorheen stond hij alleen als beeld voor de ingang, tegenwoordig is hij een belangrijk onderdeel van de huisstijl, zowel getekend, geanimeerd en in fysieke vorm. De mascotte loopt namelijk op speciale dagen en evenementen rond om gasten te begroeten en vermaken. Dankzij zijn sympathieke uiterlijk zorgt hij voor een goed humeur bij jong én oud.

 

Brandsong

Bij ABC worden de zintuigen op vele manieren geprikkeld. Om de brand experience nog verder te versterken is het swingende en vrolijke nummer ‘Happy Together’ uitgebracht. De gasten horen dit nummer overal: als wachtmuziekje van de telefoon, in video’s en in de vestigingen zelf. De brandsong draagt bij aan de bewustwording van de doelgroep.

1920x0/fotografie_tussendoor_1920x900px_2.jpg
Meten is weten

Meten is weten

Sinds het begin van de samenwerking meten we heel specifiek wat er online gebeurt. Het meten van online verkeer geeft een perfect beeld welke campagnes de doelen behalen, waar mensen op zoeken of hoe vaak bijvoorbeeld een pagina is bekeken. Deze uitgebreide data gebruiken we onder andere om de website te verbeteren en om de fanbase te laten groeien.

Social Media
 

Social Media

Als vaste partner van ABC ontzorgen wij volledig op gebied van social media. We vergroten de naamsbekendheid, verhogen we het aantal reserveringen en informeren we de tienduizenden ABC fans op een optimale manier. Zodra er bijvoorbeeld special wisselingen, acties of feestdagen zijn zorgen we er middels online campagnes voor dat de doelgroep zo snel mogelijk bereikt wordt.

Instagram filters en GIFs

Instagram filters en GIFs

Wie kent ze niet? De speelse GIF’jes of filters om Stories op te leuken of te versterken. Speciaal voor ABC ontworpen we ABC branded GIF’jes en een toffe Instagram filter. Door het merk visueel te verbinden aan deze content vergroten we het bereik, de zichtbaarheid en merkbekendheid. En laten we niet vergeten dat het ook gewoon leuk is, want daar draait het om bij ABC: Good food, Good feelings. 

 

Video ABC Sevenum

Om de aandacht te trekken van (potentiële) gasten en een goede indruk te kunnen geven van het ABC concept zijn prachtige bedrijfsvideo’s opgenomen en gemonteerd. De bedrijfsvideo van ABC Sevenum is door ifthen gefilmd en tijdens een avond met proefeters opgenomen, één dag voor de grote opening. Deze video is maar liefst 550K+ keer bekeken.

Loyalty programma’s

Loyalty programma’s

ABC kent twee loyalty programma’s, de stempelkaart en verjaardagskaart. Speciaal voor gasten hebben we mooie kaarten ontworpen. Bij ieder bezoek beloont ABC haar vaste gasten bij iedere tien euro met een stempel, waarmee gasten sparen voor heerlijke kortingen. Daarnaast mag iedere jarige gratis of met korting komen eten. Ook de jongste gasten worden niet vergeten, ze sparen met een eigen spaarkaart voor coole hebbedingetjes en mogen op hun verjaardag een cadeautje uitkiezen.  

Giftcards
 

Giftcards

Een giftcard valt bij iedereen in de smaak. Voor iedere gelegenheid hebben we superleuke giftcards ontworpen die in de webshop en in de vestigingen te koop zijn. Voor de vestigingen hebben we ook een prachtige giftcard wall ingericht, waar gasten hun favoriete afbeelding kunnen kiezen. Zowel de webshop als de wall wordt regelmatig aangevuld met mooie nieuwe designs, bijvoorbeeld met feestdagen.

Extra schepje beleving

Extra schepje beleving

Naar ABC gaan is eigenlijk altijd al een feestje, maar bij speciale feestdagen doen ze (en wij) er nog een extra schepje bovenop. We bedenken bijpassende activiteiten, creëren de aankleding van de restaurants en bedenken mooie nieuwe concepten. Zo loopt het personeel tijdens Halloween in speciale outfits, kunnen gasten op Vaderdag op de foto met vette auto’s en zijn de vestigingen gehuld in feestelijke kerstsfeer rondom de kerstdagen.

1920x0/abc_chinees.jpg
ABC Happenings

ABC Happenings

We houden ABC fans op de hoogte van alle ontwikkelingen en nieuwtjes, daarom heeft iedere vestiging haar eigen ABC Happenings. Daarnaast kunnen bedrijven, en natuurlijk geïnteresseerde gasten, zich inschrijven voor een speciale Happenings die gericht is op groeps- en bedrijfsuitjes. Oké laten we eerlijk zijn, stiekem is dit gewoon een nieuwsbrief, maar ABC Happenings klinkt veel leuker toch?

ABC Webshop

ABC Webshop

De webshop is tot stand gekomen om aan de vraag te voldoen van gasten die graag de heerlijke exclusieve ABC sauzen wilden kopen. Je vindt er tevens de koffiebonen die ze bij ABC gebruiken, lekkere kruiden, giftcards en diverse hebbedingetjes, zodat gasten de unieke ABC beleving en smaak in huis kunnen halen.

Activatiewedstrijd VVV Venlo
 

Activatiewedstrijd VVV Venlo

ABC is trotse sponsor van VVV Venlo. Zo nu en dan bedenken, creëren en organiseren we ludieke acties tijdens voetbalwedstrijden om ABC onder de aandacht te brengen. Bijvoorbeeld voucheracties, zoals brunch- en dinerbonnen of waar je een unieke zitzak mee kunt winnen. Zo heeft er tijdens de activatiewedstrijd tegen PSV zelfs een cheerleading squad op het veld gestaan, compleet in ABC outfit.

Interesse?

Mitchell vertelt je er graag nog veel meer over! Neem contact op via mitchell@ifthen.nl of 088 0238 700.